Browser Wars!

Discussion in 'General' started by Woody2371, Mar 27, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Woody2371

    Woody2371 Level 47

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    1
    Credit:
    - ₹30.4
    No that is NOT Bowser Wars.



    Which Browser is better!?



    inb4 Netscape



    Chrome, I CHOOSE YOU!
     
  2. Laithes

    Laithes Level 47

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    0
    Credit:
    - ₹20.4
    Firefox, Love my add blockers, download accelerators, and browser re skinners
     
  3. M1_Mercenary

    M1_Mercenary Level 48
    Administrator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    1,719
    Likes Received:
    34
    Credit:
    ₹101.0
    [​IMG]

    Its so Pretty! :D
     
  4. Admin

    Admin Level 46
    Administrator

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    17
    Credit:
    ₹5,908.2
    Firefox,



    • Not having everything I browse sent to Google/MS
    • Lower memory usage
    • Addons
    • Hardware acceleration
    • Standards compliance
     
  5. Woody2371

    Woody2371 Level 47

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    1
    Credit:
    - ₹30.4
    Wait what, in what world does Firefox have lower memory usage?
     
  6. Admin

    Admin Level 46
    Administrator

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    17
    Credit:
    ₹5,908.2
    [​IMG]



    Problem, 64 bit?
     
  7. Woody2371

    Woody2371 Level 47

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    1
    Credit:
    - ₹30.4
    You're sitting there with one tab open, try comparing Chrome and Firefox when they have 10+ tabs open (which is what I have nearly always)
     
  8. Woody2371

    Woody2371 Level 47

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    1
    Credit:
    - ₹30.4
    Bringing this convo to this thread:

    http://html5test.com/

    My Chrome: 288 points + 13 bonus points.

    My Firefox: 133 points + 10 bonus points.



    Try again?
     
  9. Admin

    Admin Level 46
    Administrator

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    17
    Credit:
    ₹5,908.2
    How about I compare chrome vs Firefox with my addon's for both, it goes something like this for 1 tab. No need to open more and waste more of my resources. Also add the usage of the GoogleUpdater process on top of this to. This being an older image Chrome probably would use even more now as it becomes more bloated.



    [​IMG]



    HTML5 compliance?

    Not a final specification.

    Where's was Chrome's support of the open <video> tags. They pushed h264, failed, then made WebM which MPEG is now forming a patent pool against, real good.

    That test pages also tests h264/MPEG4, which is impossible for Firefox to pass because then we have to pay for the product. Same with MP3 and AAC. a shame Google, Apple and Microsoft all own the license because they founded it though, bullying much?

    WebSockets? : http://hacks.mozilla.org/2010/12/websockets-disabled-in-firefox-4/ At least Mozilla had the sense to disable such a feature security risk, Chrome and Safari still run it though.
     
  10. M1_Mercenary

    M1_Mercenary Level 48
    Administrator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    1,719
    Likes Received:
    34
    Credit:
    ₹101.0
    My Firefox gets 255 +9 bonus on that test, Woody :D



    Edit:



    Opera gets 214 +7 bonus points

    Cant test Chrome as I haven reinstalled it since my last format and Windows Install.
     
  11. Woody2371

    Woody2371 Level 47

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    1
    Credit:
    - ₹30.4
    [​IMG]



    This is with Chrome having open all tabs that I usually do (Facebook, BoN, reddit, and the league of legends website) and Firefox with nothing open



    I rest my case. I don't know what the hell is wrong with your chrome, I suggest reinstalling.
     
  12. Ten_Tacles

    Ten_Tacles Level 42

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    991
    Likes Received:
    0
    Credit:
    - ₹85.9
    Wow, my firefox with eleven tabs uses 374.000 K.

    That may be much, but who cares?

    It runs smooth and when I play games, I close my firefox!
     
  13. Admin

    Admin Level 46
    Administrator

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    17
    Credit:
    ₹5,908.2
    Nothing's wrong with my Chrome, I guess their extension API is just that bad, and that image doesn't even have the likes of AdBlock for Chrome installed which would raise it even more. You asked for proof of Firefox having lower memory usage and there it is. Maybe you should reinstall your Firefox. Or maybe if you actually had all those tabs open you would show us the actual process list being as it's multi-processed.



    Also more proofens :



    http://www.dotnetperls.com/chrome-memory
     
  14. The Noodle

    The Noodle Level 48

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    2
    Credit:
    - ₹76.1
    I'm running at 165M with 13 tabs.



    When I play games, I leave chrome open.
     
  15. Ten_Tacles

    Ten_Tacles Level 42

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    991
    Likes Received:
    0
    Credit:
    - ₹85.9
    Usually I do that too, but SC2 doesn't run so smooth with MC, firefox, teamspeak, paint.net and gimp open.
     
  16. DannyXC

    DannyXC Level 15

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Credit:
    ₹16.1
    I'm on a mac. So hah.
     

    Attached Files:

  17. M1_Mercenary

    M1_Mercenary Level 48
    Administrator

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    1,719
    Likes Received:
    34
    Credit:
    ₹101.0
  18. The Noodle

    The Noodle Level 48

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    2
    Credit:
    - ₹76.1
    The file is fucking gone! its just gone!
     
  19. Woody2371

    Woody2371 Level 47

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    1
    Credit:
    - ₹30.4
    I was showing the main chrome.exe memory usage Echo, if you looked at chrome you'd realise that each chrome.exe past the base one only uses 15-20mb of memory, so it still comes in under Firefox. I've used multiple installations of Firefox over a large amount of computers, and found similar results.
     
  20. Admin

    Admin Level 46
    Administrator

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    17
    Credit:
    ₹5,908.2
    I know exactly how Chrome works, lets add the overhead of addons all having their own process and wasting more memory and the fact that it can go well over 30mb per tab http://i.imgur.com/4hAa4.png, why hide the actual amount of memory your chrome is using by only posting that one process, if each uses 20mb for the 4 you mention then that's ~121mb, which is still more than my Firefox will use with addons and tabs.



    http://i.imgur.com/bb3bV.png Problem ~160mb for 1 youtube page.?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Loading...